Cadeaubon

Onderzoek bewijst: floaten werkt effectief bij stress!

Stress is tegenwoordig onderdeel van het leven, lijkt het wel. Maar een te veel aan stress gaat ten koste van ons welzijn. 

De één gaat naar yoga om zich te ontspannen, een ander doet aan trendy biofeedback. Maar wist je dat ontspannen in de floatcabines van Reset Spa twee keer zo effectief is als yoga?

Een uur - of langer, wat jij wilt - drijf je in een cabine met zouthoudend water met precies je lichaamstemperatuur. Je lichaam is voor driekwart onder, je voelt niet eens meer waar je lijf eindigt en het weldadig warme water begint. In dat uur ontspannen lichaam én geest volledig. Dat floaten zo’n effectieve therapie bij stress is, is al langer bekend. 

Erasmus Universiteit

Al in 2004 deed de Erasmus Universiteit onderzoek naar het effect. Serieus onderzoek, want daarvoor heeft de universiteit tientallen onderzoeken geraadpleegd die keken naar de resultaten van floaten. En? Doordat je lichaam zweeft tijdens het floaten, komt de stress vrij en dalen de adrenaline en de bloeddruk. Depressieve gevoelens en angsten gaan weg, je concentratie neemt toe. 

Stress? Burnout?

Daarmee is floaten een uitstekende therapie als je het idee hebt dat je gestresst bent. Of misschien wel tegen die burnout aan zit. In vergelijking met ontspanningsoefeningen zoals meditatie en yoga is het rendement zelfs dubbel!

Reserveer nu