Floaten met luxe ontbijt vanaf één persoon

Naaldwijk en Den Haag

Naaldwijk Secretaris verhoeffweg 17b
2671 HT Naaldwijk
info@resetspa.nl 085 043 2421

Den Haag Brouwersgracht 4
2512 ER Den Haag
info@resetspa.nl 085 043 2421

Cadeaubon

Ultieme Ontspanning: Alles wat je moet weten over Floaten

Ultieme Ontspanning: Alles wat je moet weten over Floaten.

In de hectische wereld waarin we leven, is het belangrijker dan ooit om tijd vrij te maken voor ontspanning en zelfzorg. Een activiteit die de laatste tijd steeds meer aandacht krijgt als ultieme ontspanningsmethode, is floaten. Maar wat is floaten precies en hoe werkt het? In deze blog gaan we dieper in op deze bijzondere ervaring en delen we alles wat je moet weten voordat je jezelf onderdompelt in een floatcabine.

Floaten: Een unieke vorm van ontspanning

Floaten is een vorm van ontspanning waarbij je gewichtloos drijft in een speciaal ontworpen floatcabine, gevuld met warm water en een hoge concentratie Epsom-zout (magnesiumsulfaat). Het gevoel van gewichtloosheid en de afwezigheid van externe prikkels creëren een omgeving van totale rust en ontspanning voor zowel lichaam als geest.

Wat kun je verwachten tijdens je float-ervaring?

Bij aankomst word je hartelijk ontvangen en begeleid naar de juiste floatcabine. Voordat je de cabine betreedt, is er een kleedruimte waar je wordt uitgelegd dat je even moet afspoelen voordat je gaat floaten. Dit zorgt ervoor dat je fris de floatruimte ingaat. Het is niet nodig om je haar en lichaam met zeep te wassen vóór het floaten, dit kan na de sessie gebeuren.

Eenmaal in de floatcabine zul je merken dat de lucht en het water op lichaamstemperatuur zijn. Dit zorgt ervoor dat je lichaam het magnesium in het bad optimaal kan opnemen. Het hoge zoutgehalte in het water zorgt ervoor dat je moeiteloos blijft drijven. Dit, in combinatie met de afwezigheid van externe prikkels, creëert het gevoel van zweven of "floaten". Het floatbad is ongeveer 40 cm diep, waardoor je gemakkelijk kunt staan.

Het vinden van de perfecte houding

In de floatcabine kun je zelf bepalen hoe je wilt liggen. Er zijn blauwe ringen beschikbaar om je hoofd te ondersteunen en je nek beter te ontspannen. Als je je oren liever niet onder water wilt hebben, zijn er oordopjes beschikbaar. Experimenteer met verschillende posities en vind de houding die voor jou het meest comfortabel is. Je kunt je handen naast je houden, boven je hoofd plaatsen of zelfs liggen als een zeester. Zodra je de perfecte positie hebt gevonden, kun je volledig ontspannen en tot rust komen.

De voordelen van floaten

Floaten biedt talloze voordelen voor zowel je lichaam als je geest. Het verlicht stress en spanning, vermindert spierpijn en verbetert de bloedcirculatie. De gewichtloosheid in het water verlicht druk op gewrichten en zorgt voor een gevoel van totale ontspanning. Bovendien kan floaten helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verhogen van het gevoel van welzijn. 

Tips voor een optimale float-ervaring

  • Trek in geval van nood aan het rode koord in de ruimte, zodat het personeel je kan helpen.
  • Vergeet niet om je lenzen uit te doen voordat je gaat floaten en kleine wondjes in te smeren met vaseline.
  • Het water in het floatbad blijft tijdens de sessie stil, waardoor je optimaal kunt ontspannen. Wanneer de pomp aangaat en het water in beweging komt, betekent dit dat je tijd erop zit.
  • Na de float-sessie heb je nog 15 tot 20 minuten de tijd om te douchen voordat je terugkomt naar de ontspanningsruimte.

Floaten is een unieke en effectieve methode om diepe ontspanning te ervaren. Door gewichtloos te drijven in een floatcabine gevuld met warm water en Epsom-zout, kun je de stress en spanning van het dagelijks leven achter je laten. Met de juiste voorbereiding en een open geest kun je optimaal profiteren van deze bijzondere ervaring. Dus waar wacht je nog op? Stap in de floatcabine en geef jezelf over aan totale ontspanning en welzijn.

Belangrijk: Raadpleeg altijd een professional of je arts voordat je begint met floaten, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of zwanger bent.