Naaldwijk Secretaris verhoeffweg 17b
2671 HT Naaldwijk
info@resetspa.nl 085 043 2421

Den Haag Brouwersgracht 4
2512 ER Den Haag
info@resetspa.nl 085 043 2421

Cadeaubon

Floatend door je zwangerschap!

Zwanger zijn is een flinke aanslag op je wervelkolom. Doe iets aan die rugpijn: floaten. Je spieren herstellen zich én... je bent een uurtje één met je baby.

Floaten, (ideaal) tijdens (je) zwangerschap

Leuk, die zwangerschap, maar het brengt ook een paar ongemakken met zich mee. Ai, wat een aanslag op je rugspieren is die steeds zwaarder wordende baby! Vooral die laatste maanden of weken lijkt het wel of er geen ontkomen meer aan is. Op bed liggen betekent geen ontspanning meer. Wil je toch af en toe een uurtje rust? Denk dan eens aan floaten!

Floaten is drijven op water met een heel hoog zoutgehalte. Het water bij Reset Spa is verrijkt met magnesiumchloride, doordat er 100% natuurlijke magnesiumkristallen in zijn opgelost. Magnesium ken je ongetwijfeld. Maar weet je ook dat het een mineraal is dat heel belangrijk is voor veel processen in ons lichaam? Voor onze energievoorziening bijvoorbeeld, voor het hartritme en voor de werking van de spieren.

Helemaal van de wereld

Om van al die voordelen te profiteren, hoef je bij Reset Spa alleen maar een uurtje in een floatcabine te stappen. Daarin ben je helemaal afgesloten van de buitenwereld (je mag de deur ook op een kiertje laten staan). Storende prikkels van buiten zijn er niet; geen geluid, geen licht. Het water voelt weldadig warm aan. De temperatuur van het water én van de lucht in de cabine zijn op lichaamstempratuur.

Je voelt geen gewicht meer

Doordat je drijft ben je gewichtsloos. Door de lichte opwaartse druk voel je niet alleen je eigen gewicht niet meer, maar ook niet van je kleintje. Heerlijk is dat! Bang zijn dat je kopje ondergaat hoeft niet. Het enige wat je hoeft te doen is relaxed drijven. Daardoor ontspannen al je spieren zich, vooral de spieren in je onderrug. En er zijn meer effecten:

  • De doorbloeding komt in een hogere versnelling
  • Omdat je ligt en het vochttransport in je lichaam weer op gang komt, krijgen oedemen in armen en benen geen kans
  • De spijsvertering wordt gestimuleerd en je bloeddruk gaat omlaag
  • Het magnesium in het zout dringt in de huid door en voorkomt kramp
  • Het magnesium maakt de huid weer soepel
  • Je raakt in een toestand van volkomen ontspanning, net als tijdens de slaap
  • Je maakt endorfine aan, het gelukshormoon dat je welzijn bevordert

Floaten, een moment van samenzijn met je baby

Als je in de float-cabine ligt, is elke storende prikkel afwezig. Je hoort niets, je ziet niemand. Jij en je baby zijn als enigen in die cabine. Dat voelt heel emotioneel aan. Je bent je nog veel meer bewust van je kleintje dan anders. Het is een moment van gelukzaligheid, een moment waardoor je nog meer binding krijgt met de baby. Zeker omdat je volledig ontspannen bent en nergens anders aan hoeft te denken.

Tot wanneer kun je floaten?

Het is goed om al vroeg te beginnen met float-sessies, zodat je de wervelkolom tijdig ontlast. Bij Reset Spa adviseren we je om op tijd mee te stoppen: een paar weken voor de uitgerekende datum. Ook helpen we je om de meest comfortabele houding voor jou te kiezen. Omdat je later in de zwangerschap misschien ietsje minder mobiel bent, staat een van onze medewerkers altijd voor je klaar om je in en uit bad te helpen. Graag gedaan!

Plan je bezoek via onderstaande link

Zwangerschapsfloaten