Cadeaubon

Cooling down na elke sport

Sneller herstellen. Eerder spieren opbouwen. Minder kans op blessures. Floaten is voor elke sporter aan te raden. Maak bij Reset Spa een vliegende start.

Floaten voor sporters, de ideale cooling down voor topper en recreanten

Grote voetbalclubs doen het. Olympische teams doen het. Toppers in heel veel sporten doen het: floaten. Gewichtloos drijven op zout water is een ideale aanvulling op het trainingsprogramma, laat de praktijk zien. En of je nu in training bent voor de Champions League of de Olympische Spelen of gewoon zelf lekker actief bezig wilt zijn: voor iedereen die weleens sport heeft een floatsessie grote voordelen.

Sporten is gezond. Maar niet elk proces dat je ermee op gang brengt in je lichaam is even goed voor je. Iedereen die weleens flink in beweging is geweest kent het gevoel van verzuurde spieren. Dat gebeurt doordat je lichaam koolhydraten verbrandt, onze brandstof. Tijdens het verbrandingsproces ontstaan afvalstoffen. Melkzuur is er één van. Dat melkzuur blijft achter in je spieren en zorgt voor het branderige gevoel dat je ongetwijfeld kent.

Magnesium helpt

Magnesium staat erom bekend dat het melkzuur sneller afbreekt dan normaal het geval is in ons lichaam. Je spieren herstellen daardoor sneller na inspanning. Je hebt dus minder kans op spierpijn.

Ook heeft magnesium een ontstekingsremmende werking. Na het sporten kan magnesium ontstekingsreacties verminderen. Ook die beginnende ontstekingen voelen aan als spierpijn.

Minder stresshormonen

Een ander effect van sporten is de aanmaak van cortisol en adrenaline. Cortisol is een stresshormoon, dat het lichaam erop voorbereidt dat het een meer dan gemiddelde prestatie moet gaan leveren. Goed dus, maar een teveel aan cortisol is ook weer niet goed. Teveel cortisol belemmert namelijk het zelfgenezende vermogen van ons lichaam.

Sneller spiermassa ontwikkelen

Met het extra magnesiumhoudend zout van Reset Spa breek je dat cortisol veel sneller af. En doordat cortisol minder kans krijgt, heeft je lichaam meer mogelijkheden om spiermassa te ontwikkelen. Dat gebeurt alleen als je lijf volledig ontspannen is. Omdat je spierspanning daalt, heb je ook minder kans op blessures.

Vrijwel in de meeste gevallen krijg je een blessure door een verkeerde beweging met je spieren. In ontspannen toestand kunnen spieren veel meer hebben. Dat effect heeft floaten. Je loopt dus veel minder snel een blessure op. Natuurlijk kan floaten niet voorkomen dát het een keer gebeurt. Maar als dat zo is, kom ook dan vooral naar Reset Spa. Je blessure geneest aantoonbaar sneller in het warme water met magnesiumzout. Ook maakt floaten het hormoon endorfine aan. Dat vermindert de pijnsensatie.

Bekende voetbalclubs

Daarom is het niet toevallig dat floaten een vast onderdeel is van het trainingsprogramma van veel bekende sporters. Grote voetbalclubs als Manchester United en Glasgow Rangers hebben de werking ervan ontdekt. Olympische teams maken er gebruik van in de voorbereiding. En als het voor hén effect heeft, dan ook voor jou!

 

Reserveer nu