Cadeaubon

Medisch floaten

 • Floaten bij geestelijke en lichamelijke klachten. 
 • Floaten bij geestelijke en lichamelijke klachten. 

MEDISCH FLOATEN

Floaten, ook wel bekend als floatation therapy of sensory deprivation, kan medisch bijdragen aan een sneller herstel en de ondersteuning bij verschillende aandoeningen. 

Bij Reset Spa vind je twee identieke floatcabines. Hier kun je een uur lang genieten van een bijzondere ervaring: je drijft op het water, wat een hoog gehalte magnesiumchloride bevat. In het water zijn 100% natuurlijke magnesium kristallen opgelost. Wanneer je regelmatig gaat floaten kan het verlichting bieden en zelfs bijdragen aan het herstel van verschillende medische klachten. Er zijn tal van aandoeningen waarbij floaten een gunstig effect kan hebben. Hier zijn enkele voorbeelden;

 1. Nek- en rugklachten: Floaten kan verlichting bieden bij pijn en spanning in de nek en rug. Het gewichtloze drijven vermindert de druk op de wervelkolom en ontspant de spieren, wat kan leiden tot verlichting van klachten. (Chronisch en niet-chronisch)
 2. Artrose: Floaten kan de pijn en stijfheid verminderen die gepaard gaan met artrose. Het vermindert de druk op de gewrichten en bevordert ontspanning, waardoor de mobiliteit verbetert. (Chronisch)
 3. Reumatische klachten: Floaten kan verlichting bieden bij ontstekings- en pijnklachten veroorzaakt door reumatische aandoeningen. Het warme water en de gewichtloosheid verminderen de druk op de gewrichten en bevorderen ontspanning. (Chronisch)
 4. Angst en depressieve gevoelens: Floaten in een prikkelarme omgeving kan een kalmerend effect hebben op de geest. Het stimuleert ontspanning en helpt bij het verminderen van angst en depressieve gevoelens. (Niet-chronisch)
 5. Burn-out: Floaten kan een effectieve manier zijn om stress te verminderen en te herstellen van een burn-out. Het biedt totale ontspanning en helpt de geest tot rust te komen. (Niet-chronisch)

MEDISCHE VOORDELEN

De toevoeging van magnesium aan het water tijdens het floaten heeft ook een aantal medische voordelen. Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij tal van processen in ons lichaam. 

 1. Verbeterde spierbeheersing: Magnesium is essentieel voor een gezonde spierfunctie. Het speelt een cruciale rol bij het ontspannen en samentrekken van spieren. Tijdens het floaten in magnesiumrijk water kunnen de spieren beter ontspannen, wat kan bijdragen aan verlichting van spierspanning en spiergerelateerde klachten.
 2. Geoptimaliseerde prikkelgeleiding: Magnesium is betrokken bij de geleiding van zenuwprikkels in ons lichaam. Het mineraal ondersteunt een gezonde zenuwfunctie en kan helpen bij het verminderen van zenuw gerelateerde symptomen, zoals tintelingen, gevoelloosheid en zenuwpijn.
 3. Verhoogde energieproductie: Magnesium speelt een belangrijke rol bij de energieproductie in ons lichaam. Het is betrokken bij de omzetting van voedingsstoffen in energie. Door te floaten met magnesiumrijk water kan de aanvulling van dit mineraal helpen bij het optimaliseren van de energieproductie, waardoor vermoeidheid kan verminderen en het algehele energieniveau kan verbeteren.
 4. Ontgifting van schadelijke stoffen: Magnesium heeft een rol bij het ontgiftingsproces in ons lichaam. Het ondersteunt de activiteit van enzymen die betrokken zijn bij het afbreken en verwijderen van schadelijke stoffen en toxines. Tijdens het floaten met magnesiumrijk water kan dit proces gestimuleerd worden, waardoor het lichaam effectiever kan ontgiften en zichzelf kan reinigen.

Kortom, de natuurlijke magnesium kristallen in het water tijdens het floaten bieden extra voordelen voor het lichaam. Deze voordelen kunnen het herstelproces ondersteunen en bijdragen aan een algeheel gevoel van welzijn.

MEDISCHE STRIPPENKAART

Bij Reset Spa hebben we een speciale aanbieding voor mensen met lichamelijke of geestelijke klachten: een gereduceerd tarief voor een strippenkaart voor floaten. Het is belangrijk om te weten dat deze korting niet kan worden teruggevraagd bij de verzekering. Het is een tegemoetkoming vanuit Reset Spa zelf, omdat we sterk geloven in de heilzame werking van floaten voor mensen met medische aandoeningen. We vinden het belangrijk dat deze mogelijkheid voor iedereen toegankelijk is.

Met deze gereduceerde tarieven willen we ervoor zorgen dat mensen met lichamelijke of geestelijke klachten de voordelen van floaten kunnen ervaren, zonder dat het financieel een belemmering vormt. We begrijpen dat het belangrijk is om de drempel zo laag mogelijk te maken voor degenen die baat kunnen hebben.

HOE GAAT DIT IN ZIJN WERK?

We hebben verschillende medische strippenkaarten die u kunt aanschaffen wanneer u de volgende stappen heeft doorgelopen: 

 1. Om gebruik te maken van de medische korting, verzoeken wij u om het volgende bestand te downloaden. Dit bestand is online in te vullen en hier kunt u aangeven waar u last van heeft, of dit een chronische aandoening is, en verdere relevante informatie. Het bestand bevat ook een online ondertekening om te bevestigen dat u alles naar waarheid heeft ingevuld.
  1. Voor chronische aandoeningen hoeft u niet elk half jaar opnieuw aan te tonen dat u last heeft van deze aandoening. Wij zullen deze informatie in ons systeem bewaren, zodat u altijd met korting kunt komen floaten.
  2. Voor niet-chronische aandoeningen vragen wij elk half jaar opnieuw om bewijs van uw aandoening. U hoeft het bestand niet opnieuw te downloaden, maar wij verzoeken u vriendelijk om de benodigde documentatie te overleggen.
 2. Nadat u het ingevulde bestand heeft voltooid, kunt u dit per e-mail verzenden naar info@resetspa.nl. Gelieve ook de benodigde informatie voor uw eerstvolgende afspraak te vermelden. Wij zullen het bestand vervolgens in ons systeem registreren op uw naam.
 3. Bij uw eerstvolgende afspraak vragen wij u om bewijs van uw aandoening te tonen. Wij begrijpen dat het voor iedereen eenvoudig is om te zeggen dat zij ergens last van hebben. Aangezien wij de korting vanuit onze eigen middelen bieden, is het voor ons van belang om te kunnen verifiëren of de aandoening daadwerkelijk aanwezig is.
 4. Na verificatie van uw aandoening kunt u overgaan tot de aanschaf van uw medische strippenkaart.

KOSTEN VOOR EEN MEDISCHE STRIPPENKAART

 

1 uur floaten

geldigheidsduur

kosten

1,5 uur floaten

geldigheidsduur

kosten

2 x 1 uur floaten per keer €27,50 (aparte cabine)

Binnen 1,5 maand te gebruiken

Totaal €55,-

2 x 1 uur floaten (aparte cabine)

Binnen 1,5 maand te gebruiken

Totaal €77,50

4 x 1 uur floaten per keer €27,50 (aparte cabine)

Binnen 2,5 maand te gebruiken

Totaal €110,-

4 x 1 uur floaten (aparte cabine)

Binnen 2,5 maand te gebruiken

Totaal €155,-

 

Voor medisch floaten raden we over het algemeen niet aan om samen in één cabine te gaan. Medisch floaten vereist vaak een individuele focus en aandacht op specifieke behoeften en klachten. Het is belangrijk om de omgeving en de ervaring zo optimaal mogelijk af te stemmen op de individuele situatie. 

Echter, als je toch graag samen met iemand wilt floaten, is het mogelijk om dit te doen bij Reset Spa. Houd er rekening mee dat de medische strippenkaart bedoeld is voor individueel gebruik en is gebaseerd op de behoeften van één persoon. In het geval van het floaten met twee personen in één cabine, zou de strippenkaart van de tweede persoon worden gebruikt voor de helft van de prijs van een individuele sessie. Het is belangrijk om te begrijpen dat de focus van medisch floaten ligt op het bieden van individuele ondersteuning. Als je specifieke medische behoeften hebt, kan het raadzaam zijn om individueel te floaten om de maximale voordelen te behalen. 

Let op: Hoewel floaten diverse voordelen kan bieden bij de genoemde aandoeningen, is het altijd raadzaam om medisch advies in te winnen voordat je met floaten begint. Een professionele zorgverlener kan je situatie beoordelen en bepalen of floaten geschikt is voor jouw specifieke medische behoeften.

Bij twijfel of vragen over het samen floaten en het gebruik van de medische strippenkaart, kun je altijd telefonisch contact opnemen met Reset Spa op 0174 - 76 08 75. Zij kunnen je voorzien van meer informatie en advies op basis van jouw specifieke situatie.

document: 

https://drive.google.com/file/d/1yyUMtfKiDENpFMq-k7BsIpranxu2O1s8/view

Reserveren

Toch een andere dienst of arrangement boeken? Klik hier

Reserveer nu